Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Kıymalı Harç İçin:
250 gramdana kıyma
1 adetsoğan(doğranmış)
2 adetdomates(rendelenmiş)
1/2 demetmaydanoz (arzuya göre)(kıyılmış)
1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığıkarabiber
1/2 çay bardağısıvı yağ
Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşlanmış patatesleri bir kasede püre haline getirin.
Tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozları da patatesin üzerine ilave edip iyice karıştırın.
Hazırladığınız patates püresinden, cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlayın.
Ortasına parmağınızla bastırıp çanak şeklini verin ve servis tabağına alın.
Bir tavada sıvıyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı da ekledikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Rendelenmiş domatesleri kıymalı harcın içerisine ekleyip baharatlarını koyun.
Kıymalı harcı ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun.
Çırpılmış yoğurdu patateslerin üzerine birer kaşık ekleyip, bir tavada kızdırdığınız tereyağ, domates püresi ve kuru naneyi üzerine dökerek servis edin.
Hanım çok teşekkür ederiz tarifiniz için
YanıtlaSilAma bunlar çok güzelde biraz masraflı
YanıtlaSilBöyle bir tat hayatımda görmedim Ellerinize sağlık Ayşenur hanımcığım
YanıtlaSil😋😋😋😋😋
YanıtlaSil