3 Mayıs 2019 Cuma

BUZDOLABI POŞETİ İLE YAPRAK SARMA

Buzdolabı Poşeti ile Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

    Diğer Malzemeler:

  • 300 gramasma yaprağı
  • 1 adetlimon
  • 1 su bardağısu
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı

    İç Harcı İçin:

  • 2 adetsoğan
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 2 su bardağıpirinç
  • 2 su bardağısıcak su
  • 1,5 yemek kaşığıkuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığışeker
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıtarçın
  • 1 çay kaşığıyenibahar
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığılimon suyu

Buzdolabı Poşeti ile Yaprak Sarma Tarifinin Püf Noktası

Yaprak sarmaları kolayca sarmak işte bu kadar kolay. Size tek lazım olan bir kilitli poşet, sert bir kazıyıcı veya bu aşamada sadece parmak uçlarınızla sertçe bastırarak yuvarlayabilirsiniz.

Buzdolabı Poşeti ile Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
  2. Kuş üzümlerini sıcak suda bekletin ve şişmelerini sağlayın.
  3. Soğanları ince ince doğrayın.
  4. Tencereyi ısıtın ve zeytinyağını ekleyin.
  5. Soğanları karıştıra karıştıra kavurun.
  6. Suyunu süzüp duruladığınız pirinçleri ekleyin ve sıcak suyu ekleyip baharatları ve kuş üzümünü ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika demlemeye bırakın.
  7. Demlenen iç harcı soğumaya bırakın.

    Yaprak Sarmaların Hazırlanışı:

  1. Yaprakları suda bekleterek tuzdan arındırın.
  2. Kilitli poşeti düzgünce kesin ve düzgün bir parça elde edin.
  3. Yaprağı kestiğiniz poşetin üzerine yerleştirin ve iç harcı yaprağın üst kısmına yerleştirin. Yaprağın iki kenarını ve üst kısmını düzgünce kapatın. Poşetin üst kısmını yavaşça yaprağın üzerine örtün ve sert ve düzgün bir kazıyıcı yardımıyla aşağı doğru çekerek yuvarlayın.
  4. Dolmaları pişireceğiniz tencereye asma yapraklarını dizin.
  5. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizin.
  6. Suyu ve zeytinyağını ilave edin.
  7. Dizdiğiniz sarmaların üzerine dilimlenmiş limonları yerleştirin ve üzerine porselen bir tabak kapatarak 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  8. buz dolabı poÅŸeti ile yaprak sarma ile ilgili görsel sonucuPişen dolmaları soğuduktan sonra servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
































5 yorum:

  1. Rize Sağlık Ayşenur Hanım

    YanıtlaSil
  2. Ben etlisini severim hatta birazda kuyruk yağı koydun mu Of Of canım çekti yani tercihim etliden yana ama yapmanın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Etli tercih ediyorum hatta ateşte pisirilmesini çok seviyorum ANNEMİN SARMASI GIBI YOKTUR 😋😋😋ama görünüşü güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede ödün ateşte pişecek tabikide etli tadına doyulmaz

      Sil