3 Mayıs 2019 Cuma

KALBURABASTI

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gramtereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağısıvı yağ
  • 1 yemek kaşığıyoğurt
  • 1 su bardağısüt
  • 3,5 su bardağıun
  • 2 yemek kaşığıirmik
  • 1,5 çay kaşığıkabartma tozu
  • 1/2 su bardağıceviz içi

    Servisi için:

  • 2 yemek kaşığıtoz antep fıstığı

    Şerbeti için:

  • 2 su bardağıtoz şeker
  • 3 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığılimon suyu

Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kalburabastının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, koyu bir şurup kıvamı alana kadar yaklaşık 20 dakika, orta ateşte kaynatın.
  2. Şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu katın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  3. Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağını derin bir karıştırma kasesine aktarın.











4.  Üzerine 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı irmik ve 1 yemek         kaşığı yoğurdu ilave edip, 3,5 su bardağı unu azar azar katarak karışıma yedirin.

5.  Son olarak 1,5 çay kaşığı kabartma tozunu da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar           yoğurun ve üzerini streç film ile kapatıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.

6.  Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde                     yuvarladıktan sonra hamuru bir kalbura bastırıp, yuvarlak şeklinde açın.

7.  Her birinin tam orta kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz içinden yerleştirdikten sonra kalbur         üzerinde rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi hamur bitene kadar tek tek uygulayın.

8.  Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız tatlıların birleşim yeri alt tarafta           kalacak şekilde, aralıklı olarak yerleştirin.

9.  Kalburabastıları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar                             pişirin.Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti azar azar gezdirin.

10. İçine çekmesi için beklettikten sonra toz Antep fıstığı ile süsleyip, servis edin, afiyet        olsun!

kalburabastı ile ilgili görsel sonucu



9 yorum:

  1. Sayın Ayşenur Hanım çok teşekkür ederiz tarifiniz için

    YanıtlaSil
  2. Bu tatlıyı ilk izmirde yemiştim komşularımız bayramda ikram ettiler hafif bir tatlı tavsiye edeim

    YanıtlaSil
  3. Bu ne ya ilk kez gördüm

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor yapanın emeğine sağlık

    YanıtlaSil