2 Mayıs 2019 Perşembe

TAVUKLU FETTE

Tavuklu Fette Tarifi İçin Malzemeler

    Diğer Malzemeler:

  • 1 su bardağıhaşlanmış nohut
  • 200 gramhaşlanmış tavuk budu(didiklenmiş)
  • 1 tatlı kaşığıtereyağı
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber

    Taban İçin:

  • 1 adetramazan pidesi
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığısarımsak tozu

    Yoğurtlu Sos İçin:

  • 1,5 su bardağıyoğurt
  • 2 yemek kaşığıtahin
  • 1 çay kaşığıkimyon

Tavuklu Fette Tarifinin Pişirme Önerisi

Tarifimizi Ramazan pidesi kullanarak da deneyebilirsiniz.

Tavuklu Fette Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün haşlayın.
  2. Tavukları bol suda 1 çay kaşığı tuzla haşlayın.
  3. Haşlanan tavukları didikleyin.
  4. Ramazan pidesini küp küp doğrayın.
  5. Doğradığınız pideleri 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak tozuyla iyice kavurun.
  6. Süzme yoğurt, tahin ve kimyonu çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpın.
  7. Servis kabına baharatlandırdığınız pideyi, haşlanmış nohutu ve didiklenmiş tavuğu pidelerin üzerine yerleştirin.
  8. En son yoğurtlu tahinli sosu dökün ve eritimiş, toz kırmızı biberle baharatlandırılmış tereyağını üzerinde gezdirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!



















tavuklu fette ile ilgili görsel sonucu

7 yorum: