2 Mayıs 2019 Perşembe

NEZAKET KEBABI


NEZAKET KEBABI

  • 1 kilogram dana kıyma
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet büyük boy kuru soğan(rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 adet yufka







































           

























SOSU İÇİN ;
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 2 adet büyük boy domates(rendelenmiş)
  • 2 su bardağı su








NASIL YAPILIR?

  1. Kıyma harcını hazırlamak için geniş bir kasede kıyma, galeta unu, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu güzelce yoğurun.
  2. Kıymayı dört parçaya bölün. Her yufkada yaklaşık 250 gram kıyma kullanılıyor. Yufkayı tezgaha serin ve yarım ay olacak şekilde katlayın.
  3. Yufkanın geniş kısmına kıymayı eşit şekilde yayın ve sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını suyla fırçalayarak yapıştırın.
  4. Hazırladığınız kıymalı yufka rulolarını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı kısımlar yukarıdan gözükecek şekilde dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  7. Köfteler fırında pişerken sosu hazırlayalım. Bir sos tenceresinde sıvı yağı kızdırın. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyin ve soteleyin.
  8. Yumuşayan biberlerin üzerine sarımsak, domates ve suyu ekleyip suyun yarısı çekilene kadar pişirin.
  9. Fırından çıkan köftelerin üzerine bu sosu ekleyin ve sıcakken servis edin, afiyet olsun!

4 yorum:

  1. sayın aysenur hanım çok tşk ederim süper denedim tadı inanılmaz oldu bundan sonra her hafta yapıcam 🤗😊

    YanıtlaSil
  2. Sayın Ayşenur hanım çok işe yaradı kaynanam ilk defa yemeyimi beyendi

    YanıtlaSil
  3. Sayın Ayşenur Hanım çok güzel olmuş teşekkür ederiz

    YanıtlaSil