NEZAKET KEBABI
- 1 kilogram dana kıyma
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 2 adet büyük boy kuru soğan(rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet yufka
SOSU İÇİN ;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
- 2 adet büyük boy domates(rendelenmiş)
- 2 su bardağı su
NASIL YAPILIR?
- Kıyma harcını hazırlamak için geniş bir kasede kıyma, galeta unu, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu güzelce yoğurun.
- Kıymayı dört parçaya bölün. Her yufkada yaklaşık 250 gram kıyma kullanılıyor. Yufkayı tezgaha serin ve yarım ay olacak şekilde katlayın.
- Yufkanın geniş kısmına kıymayı eşit şekilde yayın ve sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını suyla fırçalayarak yapıştırın.
- Hazırladığınız kıymalı yufka rulolarını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin.
- Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı kısımlar yukarıdan gözükecek şekilde dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Köfteler fırında pişerken sosu hazırlayalım. Bir sos tenceresinde sıvı yağı kızdırın. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyin ve soteleyin.
- Yumuşayan biberlerin üzerine sarımsak, domates ve suyu ekleyip suyun yarısı çekilene kadar pişirin.
- Fırından çıkan köftelerin üzerine bu sosu ekleyin ve sıcakken servis edin, afiyet olsun!
sayın aysenur hanım çok tşk ederim süper denedim tadı inanılmaz oldu bundan sonra her hafta yapıcam 🤗😊
YanıtlaSilSayın Ayşenur hanım çok işe yaradı kaynanam ilk defa yemeyimi beyendi
YanıtlaSilSayın Ayşenur Hanım çok güzel olmuş teşekkür ederiz
YanıtlaSilTek kelimeyle mükemmel
YanıtlaSil