Limon Sıkacağında İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağıince bulgur
- 1,5 yemek kaşığıirmik
- 2 su bardağısıcak su
- 2 yemek kaşığıun
- 1 adetyumurta
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkırmızı toz biber
Dış Harcı İçin:
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetsoğan
- 200 gramkıyma
- 1/2 su bardağıceviz içi
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1/2 su bardağıkıyılmış maydanoz
İç Harcı:
Limon Sıkacağında İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Harcı hazırlayacağınız tavayı ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
- Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan soğana kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu salıp geri çekinceye kadar karıştıra karıştıra pişirmeye devam edin.
- Cevizleri ekleyin ve karıştırın.
- Baharatları ve salçayı ekleyin. En son kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
İç Harcın Hazırlanışı:
- İnce bulgur ve irmiği bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve yaklaşık 15 dakika demleyin.
- Biber salçası, un, yumurta, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip güzelce yoğurun.
- Limon sıkıcağını ters çevirin ve temiz bir streç filmle kaplayın. Ellerinizi ıslatın ve ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar kopartın.
- Limon sıkacağının içine parmağınızla yayın ve hamuru incelterek şekil verin.
- Hazırladığınız harcı hamurun içine yerleştirin ve streç filmi çekerek limon sıkacağından ayırın. Bir parça hamurla içli köftenin tabanını da doldurun ve hazır.
- Kızgın yağda 3-4 dakika hamuru iyice kızarana kadar kızartın. İşte bu kadar, afiyetler olsun.
Eline sağlık
YanıtlaSilafiyet olsun efendim :)
YanıtlaSilGerçekten çok başarılı emeğinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürler :)
YanıtlaSilBayıldım 😋
YanıtlaSil