4 Mayıs 2019 Cumartesi

DATÇA USULÜ PATLICANLI MAKARNA

Datça Usulü Patlıcanlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boypatlıcan
  • 20 adetcherry domates
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 250 grammakarna
  • 1 avuçbadem (kabuksuz)
  • 1 tatlı kaşığıkuru kekik
  • 1 çay kaşığıtuz













Datça Usulü Patlıcanlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye bölerek tarifi yapmaya başlayın.
  2. Patlıcanlar pijamalı denilen şekilde, bir var bir yok biçiminde soyun ve boylamasına ortadan ikiye bölün. Ortadan ikiye böldüğünüz patlıcanları tekrar boylamasına ikiye bölün.
  3. Daha sonra elde ettiğimiz patlıcan şeritlerini 4-5 cm'lik parçalara bölün.
  4. Orta boy bir tavaya zeytinyağını dökün. Zeytinyağı ısındıktan sonra patlıcanlar ilave edilip yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
  5. Pişen patlıcanlara domatesleri ilave edin. 2-3 dakika hızlı ateşte pişirildikten sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
  6. Son olarak kekik ve bademler ilave edilerek 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  7. Sos hazır olduktan sonra derin bir tencerenin içine su koyun. Su kaynamaya başladığında içine tuz, zeytinyağı ve makarna ilave edin.
  8. Makarna haşlanırken suyundan birkaç kaşık sosa ilave edin. Makarna pişmeye yakın sosu tekrar ocağa alın.
  9. Makarnayı süzün ve sosun içine ilave ederek birkaç dakika pişirin. Sos ve makarnayı iyice harmanlayın. Daha sonra sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet  olsun. 

























datça usulü patlıcanlı makarna ile ilgili görsel sonucu

1 yorum:

  1. Canım makarna makarna gibi patlıcanda patlıcan gibi kalsami acaba bilemedim 🤐

    YanıtlaSil