5 Mayıs 2019 Pazar

ÇAK ÇAK TATLISI

Çak Çak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetyumurta
  • 250 gramun
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 2 su bardağıbal
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1/2 çay bardağınişasta (mısır veya buğday nişastası)(hamurun yapışmaması için)
  • 4 su bardağısıvı yağ(kızartmak için)

Çak Çak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurtayı bir kasede çırpın.
  2. Un, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumurtaları karıştırıp, pürüzsün bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru 5 eşit parçaya bölün ve her parçasını yuvarlak şekilde açıp, ortadan ikiye kesin.
  4. Ortadan ikiye böldüğünüz hamurları üst üste koyup şeritler halinde kesin.
  5. Hamurların birbirine yapışmaması için hamurları nişastaya bulayın.
  6. Önceden kızdırdığınız  yağa hamurları atın ve şişip, altın rengine geldiğinde yağdan alın.
  7. Bir sos tavasında bal ve şekeri, şeker eriyip bal renginden iki ton açık hale gelinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  8. Kızarttığınız hamurların üzerine bal ve şekerli şerbeti dökün ve karıştırın.
  9. Şekil vermek için dilediğiniz boyuttaki fincanlara hamurları doldurun ve buzdolabında 45 dakika şerbetin donup fincandan kolayca çıkması için bekletin ve servis edin. 























cak cak tatlısı ile ilgili görsel sonucu

4 yorum: